Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα μπισκοτά

Συστατικά

6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. baking powder
1 κ.σ. ginger σε σκόνη
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη
1 φλιτζάνι μαργαρίνη ελαφράλιωμένη
1 φλιτζάνι μελάσα
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1 αυγό
1 βανίλια
Για το γλάσο: 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/4 του φλιτζανιού γάλα
10 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (διάφορα χρώματα)

Τρόπος μαγειρέματος

Βάλε το αλεύρι με το baking powder, το ginger, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλο και την κανέλα σε ένα μπολ
Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τη μαργαρίνη, τη μελάσα, τη μαύρη ζάχαρη, το νερό, το αυγό και τη βανίλια να αφρατέψουν
Σιγά, σιγά πρόσθεσε τα στεγνά υλικά σου - αλεύρι κτλ - και συνέχισε το χτύπημα να απορροφηθούν πλήρως
Μοίρασε τη ζύμη σε 3 μέρη και πίεσε σε μικρά μπαλάκια. Τύλιξε με ζελατίνη και άφησε στην άκρη για 3 ώρες
Προθέρμανε το φούρνο στους 175oC

Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε με τον πλάστη τη ζύμη σε λεπτά φύλλα (2-3 εκατοστά)
Κόψε σε σχεδιάκια ανάλογα με το κουπάτ και άπλωσε τα μπισκοτάκια σου σε λαμαρίνα με λαδόκολλα
Ψήσε για 10-12 λεπτά. Τα μπισκοτάκια σου είναι έτοιμα όταν φύγει η υγρασία από το κέντρο του μπισκότου
Αφαίρεσε από την λαδόκολλα και άφησε να κρυώσουν σε μια σχαρούλα
Ετοίμασε το γλάσο όσο κρυώνουν τα μπισκοτάκια σου. Ανακάτεψε τη ζάχαρη με το γάλα τόσο, όσο να πάρεις μια παχιά κρέμα
Μοίρασε σε διάφορα μπολάκια, ανάλογα με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που έχεις
Πάρε τα χρωματιστά γλάσο σου και στόλισε τα μπισκότα όπως επιθυμείς


http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=760&friendly_name=recieps-gingerbread&cat_id=132

1 σχόλιο: