Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

11ο Διεθνές Συνέδριο Παχυσαρκίας

Στις 28 και 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της παχυσαρκίας, του μεταβολισμού και των διαταραχών διατροφής το 11ο Διεθνές Συνέδριο Παχυσαρκίας στο Αμφιθέατρο της Ιονίου Ακαδημίας.


Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι 'Παχυσαρκία και Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 2'.


Όλο και περισσότερο αναγνωρίζεται η σημασία της αύξησης του βάρους στην εμφάνιση των επιπλοκών στο ΣΔ, έτσι ένα στρογγυλό τραπέζι είναι αφιερωμένο στην επιλογή της αντιδιαβητικής αγωγής στους παχύσαρκους Διαβητικούς. 

Πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν την ευεργετική επίδραση της άσκησης στη νοσηρότητα και τη μακροζωία. Στο συνέδριο πέραν από τις ορμονικές και μεταβολικές ευνοϊκές επιδράσεις της άσκησης, θα συζητηθεί για πρώτη φορά η σημασία της 'φυσικής κατάστασης' (fitness) όπως και η αξία της μέτρησης του έμμεσου δείκτη της, VO2 Max με εργομετρία. 


Η συμβολή της Γενετικής στην πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Παχυσαρκίας και του ΣΔ, ο υπολειπόμενος λιπιδαιμικός κίνδυνος και η φαρμακευτική αντιμετώπισή του, οι νεώτερες εξελίξεις στη Διατροφή και η σημασία της σόγιας σαν εναλλακτική διατροφική παρέμβαση, οι προοπτικές και οι προβληματισμοί της βαριατρικής χειρουργικής ως επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στη φαρμακευτική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι αντικείμενα στα οποία θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία. 

Ξεχωριστή θέση θα έχει και πάλι η γυναίκα και η σημασία του βάρους σε όλους τους σημαντικούς σταθμούς της ζωής της. 

Τέλος, το ρόλο της ψυχής και τα μονοπάτια που την συνδέουν με την εμφάνιση των μεταβολικών νοσημάτων θα φωτίσουν ειδικοί ψυχίατροι και ερευνητές.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 26610-39707 / 42444, φαξ 26610-45068, e-mail info@corfuxenos.gr.


ΠΗΓΗ http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=16223

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου