Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Καρπουζόπιτα

 


Συστατικά

8 μέτριες φέτες καρπούζι
6 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. μέλι
100 γρ. μαργαρίνη
8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. σουσάμι
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Τρόπος μαγειρέματος

Κόψε το καρπούζι, αφαιρώντας το πράσινο μέρος της φλούδας και τα κουκούτσια
Βάλε το καρπούζι σε ένα σουρωτήρι και πίεσε καλά να φύγει ο περισσότερος χυμός του καρπουζιού
Λίωσε το μισή ποσότητα της μαργαρίνης και ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μίξερ με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το στιμμένο καρπούζι και τη μισή ποσότητα μελιού
Η ζύμη σου πρέπει να γίνει μαλακιά, όχι πολύ ρευστή αλλά ούτε και πολύ σφιχτή
Άλειψε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με την υπόλοιπη μαργαρίνη και πασπάλισε με το σουσάμι να καλυφθεί καλά

Στρώσε τη ζύμη σου από πάνω να απλωθεί ομοιόμορφα και σε πάχος περίπου 2 εκατοστών
Πασπάλισε και πάλι με σουσάμι και βάλε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45 λεπτά.
Αφού ψηθεί και έχει πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα βγάλε από το φούρνο και περίχυσε με το υπόλοιπο μελι να πάει παντού
Σέρβιρε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα

http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=600&friendly_name=recipes-karpouzopita&cat_id=23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου