Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κρέμα Καραμελέ

Συστατικά


1 φλυτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
2 βανίλλιες
4 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 1/2 φλυτζάνια γάλα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού


Τρόπος μαγειρέματος


Βάλε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και 1 κ.σ νερό να κάψει καλά
Ανακάτεψε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι να πάρει σκούρο καστανό χρώμα αι να καραμελώσει
Μοίρασε τη ζεστή καραμέλα στα φορμάκια - μπορείς να τη βάλεις και σε μια μεγάλη φόρμα κέικ
Στο μεταξύ βάλε το γάλα σε κατσαρόλα να βράσει
Χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα
Ρίξε τα αυγά σιγά σιγά στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς
Μοίρασε το μείγμα του γάλακτος με τα αυγά στα φορμάκια
Βάλε νερό σε ένα βαθύ ταψί - τόσο ώστε να μην ξεπερνά την επιφάνεια της κάθε φόρμας - και βάλε εκεί τα φορμάκια
Βάλε το ταψί με προσοχή στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία - στους 150oC - για 45 λεπτά περίπου
Βγάλε από το φούρνο, άφησε την κρέμα να κρυώσει και ξεφόρμαρε


http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=474&friendly_name=recipes-cremecaramele&cat_id=23

1 σχόλιο: