Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Light πασχαλινά κουλουράκια


Συστατικά


1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ baking powder
½ κ.γ baking soda
¼ κ.γ αλάτι
½ φλιτζάνι αλάτι
¼ του φλιτζανιού βούτυρο, μαλακό
1 βανίλια
1 μεγάλο αυγό
Για το γλάσο: 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
3 κ.σ γάλα με 0% λιπαρά
1 βανίλια
Χρώμα ζαχαροπλαστικής




Τρόπος μαγειρέματος


Ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, τη baking soda και το αλάτι
Βάλε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και χτύπησε τα με το μίξερ. Πρόσθεσε τη βανίλια και το αυγό
Συμπλήρωσε με το αλεύρι σιγά, σιγά να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη
Άπλωσε τη ζύμη σε ένα φύλλο 1 πόντο παχύ και σκέπασέ το από πάνω και από κάτω με λαδόκολλα
Άφησε στο ψυγείο για μία ώρα να κρυώσει
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C βάλε τα κουλουράκια σου αφού τα κόψεις με κουπάτ σε ότι σχέδιο θέλεις (θα βρεις τέλεια πασχαλινά σχέδια) για 8 περίπου λεπτά
Άφησε να κρυώσουν 1-2 λεπτά και αφαίρεσε από το ταψί. Άφησε τα κουλουράκια να κρυώσουν τελείως
Χτύπησε τα υλικά για το γλάσο στο μίξερ. Χώρισε σε διαφορετικά μπολ και χρωμάτισε με χρώμα ζαχαροπλαστικής έτσι ώστε να έχεις πολλά χρωμάτα
Άπλωσε επάνω από τα κουλουράκια


ΠΗΓΗ http://www.tlife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου