Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Πατατοσαλάτα με δυόσμο και γιαούρτι



Υλικά για 4 άτομα
4 μεγάλες πατάτες
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ ξερό δυόσμο
λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι (καθαρισμένο ψιλοκομμένο)
αλάτι – πιπέρι



Εκτέλεση
Ξεφλουδίζω, πλένω και κόβω τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις ρίχνω σε κρύο αλατισμένο νερό και τις βράζω για 25 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ανακατεύω το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τον δυόσμο.
Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες τις σουρώνω. Τις ανακατεύω ελαφρά με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τις σερβίρω με το γιαούρτι από πάνω.

Θερμίδες ανα μερίδα: περίπου 360 Kcal
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά

Διατροφικό σχόλιο

Το θρεπτικότατο γιαούρτι μπορεί να αποτελέσει μια θαυμάσια και ολιγοθερμιδική επιλογή για ντρέσινγκ, όπως ακριβώς και στη συνταγή που σας παρουσιάζουμε. Το πολύτιμο αυτό γαλακτοκομικό, περιέxει υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, ασβεστίου, φωσφόρου, ψευδάργυρου, βιταμινών Α, Β2 Β12 και D.
O συνδυασμός όλων αυτών των συστατικών συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού και στη διατήρηση της καλής υγείας του. Επίσης, εμπεριέχει μικροοργανισμούς (ευεργετικούς στρεπτόκοκκους και γαλακτοβάκιλλους), οι οποίοι μπορεί να συμβάλουν στη ρύθμιση της ισορροπίας της εντερικής xλωρίδας, στοιχείο σημαντικό για τη σωστή λειτουργία του εντέρου. Ναι λοιπόν στο γιαούρτι, όχι μόνο για την τρίτη ηλικία, αλλά για μικρούς και μεγάλους!!


ΠΗΓΗ http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=4838

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου