Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Παστέλι


ΥΛΙΚΑ

1 ½ φλυτζάνι σουσάμι
4 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι καβουρντίστε σε χαμηλή θερμοκρασία το σουσάμι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσοχή να μην σας «αρπάξει». Όταν αποκτήσει ελαφρώς χρώμα, προσθέστε το μέλι και τη ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Θα γίνει μια παχύρευστη μάζα. Αδειάστε την πάνω σε μια λαδόκολλα, με την οποία έχετε καλύψει ένα ρηχό ταψί και απλώστε το παστέλι με την κουτάλα, φτιάχνοντας μια λεπτή στρώση. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε το βαθιά σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και αφήστε το να κρυώσει. Αφού κρυώσει ξεκολλήστε τα κομμάτια από τη λαδόκολλα.
Tip: -Φυλάξτε τα παστελάκια σε μονές στρώσεις σε αεροστεγές τάπερ, γιατί σταδιακά θα απορροφήσουν υγρασία, θα μαλακώσουν πολύ και θα κολλήσουν μεταξύ τους.
-Είναι τέλειο κολατσιό για το σχολείο.
-Σουσάμι αγοράζω από καταστήματα βιολογικών προϊόντων, γιατί κυκλοφορούν και μεταλλαγμένα!
-Επίσης προτιμώ τα αναποφλοίωτα από τα αποφλοιωμένα.
-Σερβίρετέ τα με φρεσκοστημένη πορτοκαλάδα ή με το κοκτέιλ σαμπάνιας Μιμόζα!!!

Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living



ΠΗΓΗ http://www.yumm.gr/article/19494

4 σχόλια:

  1. μα τι ωραία συνταγή!!!

    φιλιά

    www.zizibloom.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπιτικό παστελάκι.... το καλυτερότερο!!!
    Καλή δομάδα, Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πάω...τώρα...
    όλα τα χω...
    να είσαι καλά για την ιδέα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παστέλια!!! Τα αγαπώ και δεν έχει τύχει ποτέ να φτιάξω! Δίνει ενέργεια και είναι χορταστικό! Επίσης υμφωνώ απόλυτα πως ο φυσικόσ χυμόσ πορτοκάλι συνδυάζεται απαραιτήτως με το παστελάκι! Προσωπικά προτιμώ τους φρεσκοστημένους φυσικούς χυμούς από εδώ https://www.everest.gr/humoi-kai-smoothies/humoi/freskos-humos-portokali-330-ml/Regular/ γιατί τα κοντινότερα μανάβικα μου δεν έχουν καθόλου καλά πορτοκάλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή