Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Χάσε κιλά κάνοντας τη δίαιτα σωστά

Προσπάθησε να χάνεις λίγο (περίπου ένα κιλό την εβδομάδα είναι ότι καλύτερο) έτσι ώστε να χάνεις αργά και σταθερά και να καταφέρεις να διατηρήσεις τα κιλά που θα χάσεις, που είναι και το πιο σημαντικό, αφού η δίαιτα δνε είναι πείνα. 
Το πρωινό όπως ήδη ξέρεις είναι ένα πολύ βασικό γεύμα που σου δίνει την ενέργεια να "βγάλεις" μια δύσκολη μέρα. Το μεσημεριανό σου πρέπει να περιλαμβάνει σίγουρα μια σαλάτα την οποία πρέπει να τρως αργά και να μασάς καλά τις μπουκιές σου( έτσι ώστε να μην πέσεις με τα μούτρα στο κυρίως γεύμα ) ενώ το βραδινό πρέπει να είναι το πιο ελαφρύ γεύμα της ημέρας. Βάλε στη διατροφή σου τα φρούτα και τα λαχανικά και δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα, αφού και θα χορταίνεις αλλά και δε θα φορτώνεσαι περιττές θερμίδες. Το νερό φυσικά είναι στο πλάι σου για να σε ενυδατώσει αλλά και να «κρατήσει» το στομαχάκι σου αφού σε φουσκώνει χωρίς φυσικά να σου προσθέτει θερμίδες. 

Oι διαιτολόγοι και διατροφολόγοι ανά τον κόσμο έχουν πολλά κόλπα που θα σε βοηθήσουν στον άνισο αγώνα σου με το αδυνάτισμα. Τα αγγουράκια και γενικά τα πράσινα λαχανικά μπορούν να γεμίζουν το στομαχάκι σου όταν πεινάς (και μπορείς να τα τρως απεριόριστα) εφόσον δεν τους βάζεις λάδι. Η μουστάρδα επίσης είναι με το μέρος σου αφού έχει ελάχιστες θερμίδες και μπορεί να δώσει γεύση σε ένα άνοστο φαγητό. Επίσης η ντομάτα περιέχει κρυφές θερμίδες (και ζάχαρη) και καλό είναι να μην την κατεβάζεις με το κιλό. Δώσε προσοχή στις κρυφές θερμίδες που είναι μεγάλη παγίδα, αφού εσύ μπορεί να νομίζεις ότι σε βοηθούν να αδυνατίσεις ενώ στην πραγματικότητα να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!
Φυσικά το πρωινό σου είναι ένα πολύ σημαντικό γεύμα που δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπεις: φρυγανιές με μέλι, δημητριακά με γάλα ή ένα τοστάκι με μαύρο ψωμί είναι ότι πρέπει για να βγάλεις σε πέρας μια δύσκολη μέρα στο γραφείο και να γεμίσεις ενέργεια ενώ χάνεις κιλά.

2 σχόλια: