Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Πώς να μειώσεις τα επίπεδα της χοληστερίνης σου

Περιόρισε την ποσότητα των τροφών υψηλής χοληστερόλης που καταναλώνεις καθημερινά και δεν έχεις να φοβάσαι ότι η χοληστερίνη σου θα ν’ ανέβει στα ύψη.
Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε χοληστερόλη είναι  τα αυγά, τα κρέατα οργάνων όπως το συκώτι αλλά και τα πολύ λιπαρά γλυκά  επιδόρπια με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Αν θέλεις να ρίξεις τα επίπεδα της χοληστερίνης σου και να ακολουθήσεις ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής – έτσι ώστε να βοηθήσεις την υγεία σου αλλά και να βάλεις τα δυνατά σου για να αποφύγεις στο μέλλον σοβαρές ασθένειες- δεν έχεις παρά να αλλάξεις λίγο και τη ρουτίνα του φαγητού σου.
Πολλές τροφές είναι γεμάτες με λιπαρά που καλά θα κάνεις να τις αποφύγεις. Αν το καθημερινό σου διαιτολόγιο περιλαμβάνει πολύ ψητό κρέας-τότε προτίμησε το λευκό κρέας που δεν είναι πλούσιο σε λιπαρά όπως το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα - τα οποία συνδιάζεις με σαλάτα τότε έχεις έτοιμο το ιδανικό γεύμα . Ξέχασε για λίγο τα τηγανητά και τις πλούσιες σε λιπαρά σάλτσες αν έχεις βρει τη χοληστερίνη σου σε υψηλά επίπεδα και ξέχασε το ορατό λίπος στα φαγητά.
Για παράδειγμα το χοιρινό κρέας έχει ορατό λίπος που καλά θα κάνεις να επιλέξεις να μην καταναλώσεις, το  ίδιο ισχύει και για την πέτσα από το κοτόπουλο για παράδειγμα που είναι το πιο λιπαρό μέρος του κρέατος. Αφαίρεσε το λίπος και απόλαυσε το υπόλοιπο μέρος του κρέατος χωρίς τύψεις!

Ο τρόπος που μαγειρεύεις τα φαγητά παίζει τεράστιο ρόλο στην περίπτωση της χοληστερίνης, Είναι βασικό να περιορίσεις την ποσότητα του λαδιού που χρησιμοποιείς για να ψήσεις το φαγητό σου. Μία κουταλιά της σούπας λάδι ανά μερίδα φαγητού θα σου δώσει τα συστατικά που χρειάζεσαι ενώ δε θα κάνει κακό στην υγεία σου. Ακολούθησε ορισμένους βασικούς κανόνες στη διατροφή  σου και θα δεις τα επίπεδα της χοληστερίνης σου να μειώνονται πολύ σημαντικά, ενώ θα είσαι πιο υγιής από ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου