Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Δείξε μου τον τύπο σου... να σου πω τι να φας, πότε και πως!



    Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου σκιαγραφεί τον χαρακτήρα σου στο... τραπέζι και περιγράφει τα ελαττώματα που μπορεί να σε βγάλουν από την σωστή πορεία!
    Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργίας Καπώλη σου δίνει τα tips που θα σε βάλουν στην σωστή πορεία! 

    Βρες τον χαρακτήρα που σου ταιριάζει και ακολούθησε τις συμβουλές της διαιτολόγου για να βγεις νικήτρια στη δίαιτα... 

    ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 




    Η συμβουλή της διαιτολόγου: 
    Αν μία μέρα ξεφύγεις συνέχισε κανονικά τη διατροφή σου και ο μεταβολισμός σου θα εξουδετερώσει τις διατροφικές αταξίες σου. 

    Η συμβουλή της διαιτολόγου: Ακόμα και όταν δεν βλέπεις διαφορά στη ζυγαριά είναι σημαντικό να μην αυξάνεται το βάρος σου.


    - Ο ρεαλιστικός στόχος απώλειας βάρους αρχικά είναι το 10% του βάρους σας και σε ρυθμός 0,5-1 κιλό/εβδομάδα.
    - Για να πηγαίνουν όλα ρολόι, να είσαι τυπική στο διατροφικό σου πρόγραμμα ακόμη και όταν κάνεις ατασθαλίες και ενίσχυσε την προσπάθεια με γυμναστική. 



     
    Η γνώμη του διατροφολόγου: Είναι σημαντικό να έχετε ποικιλία τροφίμων στη διατροφή σας προκειμένου να πετύχετε την εναλλαγή γεύσεων που επιθυμείτε.
    - Κατανάλωσε τρόφιμα από όλες τις ομάδες και ακολούθησε μικρά και συχνά γεύματα, έτσι ώστε να έχεις την εντύπωση ότι τσιμπολογείς.
    - Επίλεξε αφεψήματα και ροφήματα χωρίς ζάχαρη (π.χ. τσάι, αναψυκτικά, σόδα, καφέ, χυμοί, ) τα οποία δίνουν την αίσθηση ότι τρώς χωρίς να σε επιβαρύνουν με θερμίδες.



    Η γνώμη της διατροφολόγου: Μικρά και συχνά γεύματα προκειμένου να ελαχιστοποιήσεις το αίσθημα πείνας που σε κάνει πιο ευάλωτη σε λιχουδιές.
     


    Η γνώμη του διατροφολόγου: Στη δική σου περίπτωση αξίζει να μιλήσουμε για τροφές που βελτιώνουν τη διάθεση! Έτσι λοιπόν καλό είναι να έχετε κατά νου τα ακόλουθα:
    - Σοκολάτα: περιλαμβάνει περισσότερα από 300 συστατικά που επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Έχει τη δυνατότητα να διεγείρει τις ενδορφίνες στον εγκέφαλο, που «ευθύνονται» για τη δημιουργία της καλής διάθεσης.


    - Τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά όπως το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα και το αβοκάντο αλλά και τα ω-3 λιπαρά που βρίσκονται κυρίως στα θαλασσινά,: αυξάνουν τις ενδορφίνες που παράγονται από τον ανθρώπινο εγκέφαλο, έχουν δράση ανάλογη των οπιοειδών και αποτελούν μια κατηγορία νευροδιαβιβαστων που μας προκαλούν ευεξία.

    - Πρωτεΐνες
     όπως αβγά, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, ψάρι, γαλοπούλα, κοτόπουλο, μοσχάρι. : το αμινοξύ τυροσίνη ευθύνεται για τη διέγερση που νιώθουμε όταν η διάθεσή μας είναι «ανεβασμένη».
     
    - Βιταμίνες και μέταλλα όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν καλές πηγές φυλλικού οξέος ενώ τα δημητριακά ολικής άλεσης, οι ντομάτες, ο τόνος, το μπρόκολο και οι ηλιόσποροι:συγκεκριμένα, το φυλλικό οξύ και το σελήνιο βελτιώνουν τη διάθεσή μας. Η έλλειψή τους μπορεί να προκαλέσει άγχος ακόμη και έντονο εκνευρισμό.

    - Καφεΐνη:
     μια μικρή ποσότητα καφεΐνης είναι αρκετή για να μας ανεβάσει τη διάθεση και να μας κρατήσει σε εγρήγορση. Η υπερβολική κατανάλωση, αντιθέτως, μπορεί να προκαλέσει έντονους πονοκεφάλους και αϋπνίες, που είναι φυσιολογικό να επιφέρουν κακή διάθεση.



    Η γνώμη του διατροφολόγου: Καλό είναι να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι «η ποιότητα μετράει και όχι η ποσότητα»! 
    - Φάε σε μικρό πιάτο και η ποσότητα φαγητού που καταναλώνεις θα σου φαίνεται μεγαλύτερη.
    - Χόρτασε το μάτι σου και...το στομάχι με φρούτα και λαχανικά που δεν σε επιβαρύνουν τόσο πολύ θερμιδικά
    - Κατανάλωσε αυξημένη ποσότητα υγρών προκειμένου να επέλθει γρήγορος κορεσμός.


    Η γνώμη του διατροφολόγου: Στην περίπτωση αυτή ταιριάζει η παροιμία «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»!  Ετοίμασε από την προηγούμενη το γεύμα της επόμενης μέρας και να έχετε πάντα στη διάθεσής σας τρόφιμα που θα μπορείτε να τα καταναλώσετε εύκολα και γρήγορα όπου και αν είσαι:
    -Τα φρούτα (φρέσκα & αποξηραμένα),
    -Οι χυμοί
    -Τα κράκερ σίκαλης
    -Οι ανάλατοι ξηροί καρποί
    -Οι μπάρες δημητριακών
    -Το τοστ
    -Το κουλούρι θεσσαλονίκης
    -Τα μπισκότα πολυδημητριακών

    Ευχαριστούμε την Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Γεωργία Καπώλη για τις πολύτιμες συμβουλές της. 

    Πηγή tlife

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου