Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΧΟΡΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ


ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό διάφορα χόρτα* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο* 1 φλιτζάνι τραχανά ξινό* 3 αυγά* 250 γρ μπάτσιο * 200 γρ τυρί φέτα* Αλεύρι, αλάτι, πιπέρι* Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τον τραχανά με λίγο νερό και αφήνουμε να μαλακώσει, ταυτόχρονα πλένουμε καλά τα χόρτα τα καθαριζουμε και τα ζεματίζουμε για πέντε λεπτά. Αφού ζεματιστούν τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια στραγγίζουμε τον τραχανά και τον βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τε χόρτα. Προσθέτουμε μέσα στη λεκάνη τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει, το κρεμμύδι, το αλάτι , το πιπέρι και τα τυριά (τριμμένα). Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και αφήνουμε το μίγμα μια μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Τέλος πλάθουμε τα κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Σερβίρονται ζεστοί 

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

3 σχόλια:

  1. Ωραια ιδεα... θα τη δοκιμασω. Ειναι μαλακοι οι κεφτεδες οπως οι κολοκυθοκεφτεδες ή πιο σκληροί οπως οι ρεβυθοκεφτεδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μία συνταγή που την κάνω χρόνια, δεν έβαζα όμως τον τραχανά.
    Θα το δοκιμάσω.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επειδή δεν τα παω καλά με τον τραχανά αλλά μου άρεσε η συνταγή σου έχεις καμμιά αλλη προτάση? δηλαδή μπορώ να το αντικαταστήσω με κάτι άλλο?

    φιλια πολλά

    Σου στέλνει και η Ελενα απο το μπλοκ μας τα φιλιά της γιατί προσπαθεί να σου στείλει μήνυμα αλλά δεν της ανταποκρίνεται η λεκτική επαλήθευση, ξέρεις αν υπάρχει κανενα πρόβλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή