Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Σουφλέ με τυρί και ζαμπόν


Υλικά για 4 μερίδες 



1/2 λίτρο γάλα

150 γρ. αλεύρ

100 γρ. βούτυρο

200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

100 γρ. κασέρι τριμμένο

100 γρ. κέριγκολντ ( ή ένταμ) τριμμένο

6 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τ’ ασπράδια)

μια πρέζα μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά


Τρόπος παρασκευής
  1. Φτιάχνετε μια μπεσαμέλ με το γάλα,το αλεύρι και το βούτυρο. Οταν πήξει κατεβάζετε απ’τη φωτιά και ρίχνετε τους κρόκους ανακατεύοντας δυνατά. Ρίχνετε επίσης τα τυριά και το ζαμπόν,το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Χτυπάτε τ’ απράδια στο μίξερ να γίνουν μαρέγκα σφιχτή. Ρίχνετε τη μαρέγκα στην κρύα μπεσαμέλ ανακατεύοντας με ανοξείδωτο κουτάλι πολύ απαλά από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με φρυγανιά,φόρμα για σουφλέ Νο 24, φροντίζοντας να αφήσετε 3 εκατοστά από την κορυφή.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, για 40 έως 45 λεπτά.
  5. Σερβίρετε αμέσως για να μην κάτσει το σουφλέ.
http://toblogtonkirion.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου