Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Μήπως τελικά δεν πεινάμε, αλλά διψάμε;

Μας ξεδιψά, μας ενυδατώνει, μας δροσίζει….Ο λόγος για το νερό, το πολύτιμο αυτό στοιχείο της φύσης, δίπλα στις «μαγικές» ιδιότητες του οποίου σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων θα πρέπει να προστεθεί και εκείνη της απώλειας σωματικού βάρους!
Ο μηχανισμός με τη βοήθεια του οποίου το «πολύτιμο ύδωρ» καταφέρνει να καταπολεμά την παχυσαρκία δεν είναι ακόμη γνωστός στους ειδικούς. Αυτό όμως που έχει ήδη καταδειχθεί είναι ότι δύο με τρία ποτήρια νερό την ημέρα πριν από κάθε γεύμα αρκούν για την «αποτίναξη» του μη επιθυμητού βάρους!
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας, στη Βοστώνη, τα άτομα που κάνουν δίαιτα μπορούν να χάσουν κατά μέσο όρο 2,2 κιλά επιπλέον, αν πίνουν δύο ποτήρια νερό τρεις φορές την ημέρα, πριν από κάθε γεύμα.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια επιβεβαίωσαν την θεωρία αυτή, σε δείγμα 48 ηλικιωμένων ατόμων, τους οποίους και είχαν διαχωρίσει σε δύο ομάδες, προκειμένου να τους παρακολουθήσουν για 12 εβδομάδες.
Η πρώτη ομάδα, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, έκανε διατροφή με λίγες θερμίδες αλλά δεν έπινε επιπλέον ποσότητα νερού πριν από τα γεύματα, ενώ η δεύτερη –που έκανε επίσης διατροφή χαμηλού θερμιδικού περιεχομένου και επιπλέον έπινε δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα.
Τι διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια της μελέτης οι Αμερικανοί ερευνητές; Ότι μετά το πέρας των 12 εβδομάδων τα άτομα της δεύτερης ομάδας είχαν χάσει περίπου 6,8 κιλά, σε αντίθεση με τα άτομα της πρώτης ομάδας που δεν κατάφεραν να ελαττώσουν το βάρος τους περισσότερο από 4,9 κιλά ο καθένας.


Γράφει η Μαρίνα Σαουλίδου, δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου