Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Βραστά λαχανικά με σάλτσα φέτας



 
Όλοι γνωρίζουν ότι τα λαχανικά πέρα από καλή πηγή φυτικής ίνας, είναι και άριστη πηγή βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Η κάθε εποχή του χρόνου έρχεται με τα δικά της λαχανικά και τους δικούς της συνδυασμούς. 
Μια διαφορετική βραστή σαλάτα που τρώγεται ευχάριστα και το καλοκαίρι είναι η παρακάτω που θα σας προτείνουμε. Πολύχρωμη και με πιπεράτη γεύση θα προκαλέσει το ενδιαφέρον και των μικρών παιδιών που παραδοσιακά μάλλον αδιαφορούν για τα βραστά λαχανικά.

Υλικά (για 6 άτομα
)200 γρ. κουνουπίδι200 γρ. μπρόκολο2 πράσα200 γρ. ψαχνό κίτρινης κολοκύθας100 γρ. φρέσκα μανιτάρια
Για τη σάλτσα
200 γρ. σκληρή φέτα light50 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια light4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος light1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το σοτάρισμα της κολοκύθας και του μανιταριού
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε, καταρχάς, τη σάλτσα. Σ’ ένα μπλέντερ ρίχνετε τη φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, το τυρί Φιλαδέλφεια, την κρέμα γάλακτος, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλάτι, και τα χτυπάτε έως ότου γίνουν παχύρρευστο υγρό. Το αφήνετε να περιμένει...
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό ζεματάτε για 10 λεπτά το κουνουπίδι, το μπρόκολο και τα 2 πράσα. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε βαθιά πιατέλα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια. Σ’ ένα τηγανάκι σοτάρετε την κίτρινη κολοκύθα, κομμένη σε κύβους, και τα μανιτάρια μέσα σ’ ένα φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο, έως ότου ροδίσουν. Τα αλατοπιπερώνετε και τα σκορπίζετε πάνω από τα βραστά λαχανικά.
Περιχύνετε με τη σάλτσα φέτας και πασπαλίζετε με τη γλυκιά πάπρικα.

πηγή www.diatrofi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου