Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Κλείστε την TV, χάστε βάρος


Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τον ευκολότερο τρόπο να αποφύγετε το πάχος - απλά σβήστε την τηλεόραση.
Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ΗΠΑ, έχουν διαπιστώσει ότι τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν βάρος εάν σταματούν την τηλεόραση.
Απλά η ιδέα στο κλείσιμο του διακόπτη φαίνεται να είναι αρκετά καλή, ώστε να μην χρειάζεται τα παιδιά να αλλάξουν τη διατροφή τους ή να αυξήσουν το ποσό άσκησής τους.
Η μελέτη 192 ηλικίας οκτώ και εννέα διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έκοψαν τον αριθμό ξοδευμένης ώρες τηλεόρασης προσοχής κερδισμένο σχεδόν δύο λίβρες (0,91 κλ) λιγότερο κατά τη διάρκεια μιας ενός έτους περιόδου από εκείνοι που δεν άλλαξαν την τηλεοπτική διατροφή τους.
Ο ερευνητής και ο παιδίατρος μολύβδου ο Δρ Thomas Robinson είπαν ότι τα συμπεράσματα είναι σημαντικά επειδή δείχνουν ότι η απώλεια βάρους μπορεί να αποδοθεί απλώς σε μια μείωση της τηλεοπτικής εξέτασης και όχι οποιασδήποτε άλλησδήποτε δραστηριότητας.
Είπε: "Ένα από τα πράγματα που καθιστά αυτήν την μελέτη μοναδική ήταν ότι εστίασε συγκεκριμένα στη μείωση της εξέτασης TV, μαγνητοταινιών και video-game χωρίς προώθηση οποιωνδήποτε άλλωνδήποτε δραστηριοτήτων ως υποκατάστατα."
Τα ποσοστά παχυσαρκίας έχουν ανέβει
Κατά μέσον όρο, τα αμερικανικά παιδιά περνούν περισσότερο από τέσσερις ώρες ανά την τηλεόραση προσοχής ημέρας και τα βίντεο ή παίζοντας τηλεοπτικά παιχνίδια, και τα ποσοστά παχυσαρκίας παιδικής ηλικίας έχουν διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 20 ετών.
Στη μελέτη, παρουσίασε αυτήν την εβδομάδα στην ετήσια συνεδρίαση των παιδιατρικών ακαδημαϊκών κοινωνιών στο Σαν Φρανσίσκο, οι ερευνητές που πείστηκαν για 100 των σπουδαστών για να μειώσουν την τηλεοπτική εξέτασή τους από μέχρι το ένα τρίτο.
Τα παιδιά που προσέχουν λιγότερες ώρες της τηλεόρασης παρουσίασαν σημαντικά μικρότερη αύξηση στο μέγεθος μέσης και είχαν το λιγότερο λίπος σωμάτων από άλλους σπουδαστές που συνέχισαν την κανονική τηλεοπτική εξέτασή τους, ακόμα κι αν ούτε η ομάδα δεν έφαγε μια ειδική διατροφή ή συμμετείχε σε οποιαδήποτε πρόσθετη άσκηση.
Ο Δρ Robinson είπε ότι μια εξήγηση για την απώλεια βάρους θα μπορούσε να είναι τα παιδιά από την τηλεόραση μπορεί απλά περίπου περισσότερους και από τις θερμίδες.
Ένας άλλος λόγος να οφείλεται στην κατανάλωση λιγότερων γευμάτων μπροστά από την τηλεόραση.
Μερικές μελέτες έχουν προτείνει ότι η κατανάλωση μπροστά από την TV ενθαρρύνει τους ανθρώπους για να φάει περισσότερων


(Πηγή: http://news.bbc.co.uk)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου