Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

MAΓEIPEMA ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ


Το μαγείρεμα είναι μια πανάρχαια διεργασία, που η ιστορία του χάνεται στο βάθος των αιώνων. Πιστεύεται ότι αρχικά η διεργασία αυτή περιλάμβανε κατεργασία της τροφής σε γυμνή φλόγα, στη συνέχεια περιτύλιγμα της τροφής με υγρά φύλλα, με την πάροδο του χρόνου χρησιμοποιήθηκαν καυτές πέτρες και τέλος χρησιμοποιήθηκαν τα μαγειρικά σκεύη
οπότε η διεργασία του μαγειρέματος δεν περιλάμβανε μόνο ψητά αλλά και κατεργασία της
τροφής με βρασμό. Ο σκοπός του μαγειρέματος είναι να γίνει η τροφή
πιο εύπεπτη, πιο εύγευστη και πιο εύοσμη. Αξίζει να αναφερθεί και εδώ, ότι ο άνθρωπος μέσα από την καθημερινή του πείρα διεμόρφωσε επιτυχώς διεργασίες μαγειρεύματος, πολύ πριν οι επιστήμονες του υποδείξουν τους σωστούς
τρόπους.


Σύμφωνα με τα παραπάνω, το μαγείρεμα είναι μία
διεργασία σημαντικότατη για τη διατροφή, που στη
συνέχεια θα εξετασθεί από χημική και βιοχημική
σκοπιά.
Καθηγητή Κ. Α. Δημόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου