Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τη μόλυνση από την E. coli O157:H7;


Η Escherichia coli O157: H7 είναι ένα παθογόνο είδος του βακτηρίου E . coli , το οποίο έχει συνδεθεί με το βοδινό.
Μαγειρέψετε όλο το αλεσμένο βοδινό κρέας και τα χάμπουργκερ λεπτομερώς. Επειδή το αλεσμένο βοδινό κρέας μπορεί να γίνει καφετί πριν να θανατωθούν - τα βακτηρίδια που προκαλούν ασθένεια, χρησιμοποιεί ένα ψηφιακό στιγμιαίο θερμόμετρο κρέατος για να εξασφαλισθεί το λεπτομερές μαγείρεμα. Το αλεσμένο βοδινό κρέας πρέπει να μαγειρευτεί μέχρι ένα θερμόμετρο που τοποθετείται σε διάφορα μέρη της πίτας, συμπεριλαμβανομένου του παχύτερου μέρους, να δείξει τουλάχιστον 70°C . Τα άτομα που μαγειρεύουν το αλεσμένο βοδινό κρέας χωρίς τη χρησιμοποίηση θερμομέτρου μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ασθένειάς τους με την μη κατανάλωση πιτών αλεσμένου βοδινού κρέατος που είναι ακόμα ρόδινες στη μέση.
Εάν σερβιριστείτε ένα όχι καλά ψημένο χάμπουργκερ ή κάποιο άλλο προϊόν αλεσμένου βοδινού κρέατος σε ένα εστιατόριο, στείλετε το πίσω για περαιτέρω μαγείρεμα. Μπορείτε αν θέλετε να ζητήσετε ένα καινούριο ψωμάκι και ένα καθαρό πιάτο, επίσης.
Αποφύγετε να μεταδίδετε επιβλαβή βακτηρίδια στην κουζίνα σας. Κρατήστε το ακατέργαστο κρέας ξεχωριστά από τα έτοιμα τρόφιμα. Πλύνετε τα χέρια, τους πάγκους και τα εργαλεία με ζεστό νερό και σαπούνι αφότου έρθουν σε επαφή με ακατέργαστο κρέας. Μην τοποθετήστε ποτέ τα μαγειρευμένο χάμπουργκερ ή το αλεσμένο βοδινό κρέας στο άπλυτο πιάτο που περιείχε ωμές πίτες. Πλύνετε τα θερμόμετρα κρέατος μεταξύ των δοκιμών σε πίτες που απαιτούν περαιτέρω μαγείρεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου