Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Ψαρονέφρι


Το ψαρονέφρι είναι το αντίστοιχο φιλέτο το μοσχαριού. Βγαίνει από το καρέ. Είναι το καλύτερο και πιο τρυφερό κομμάτι του ζώου. Το επιφανειακό λίπος που περιέχει αφαιρείται εύκολα και έτσι θεωρείται άπαχο κρέας. Το ψαρονέφρι μαγειρεύεται ολόκληρο ή κόβεται σε φέτες. Το πάνω κομμάτι είναι κατάλληλο για λεπτά φιλέτα, που ψήνονται στο τηγάνι. Το κεντρικό, που ονομάζεται καρδιά, κόβεται σε φέτες πάχους 2-3 εκατοστών περίπου και είναι κατάλληλο για σχάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου