Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΜΟΥΓΓΡΙ




Εάν τα ρεκόρ γυρίζουν ανάμεσα 30 και 50 ΚΛ, το μεσαίο βάρος των λήψεων είναι των περίπου 12 ΚΛ. Τα mâles μουγγριά υπερβαίνουν σπάνια το μέτρο.
Η οικογένεια των Congridés συλλέγει μερικά 150 είδη.
Το dorsale πτερύγιο αρχίζει σε επίπεδο των θωρακικών πτερυγίων και πλαισιώνεται ενός μαύρου liseret. Το μουγγρί δεν έχει πυελικά πτερύγια. Το στόμα του χωρίζεται πέρα από το μάτι και τα χείλι είναι παχιά. Το σαγόνι του ανώτερος είναι λίγο προεξέχον.
Το σώμα του είναι μέσα στους gris τονισμούς noirâtres με μια κοιλιά συχνά πιό απλά.
Παρόλο που ειδικά παρών μέσα στον Ατλαντικός και Manche, βρίσκει το μουγγρί κοινός επίσης Méditerranée.
Τα πολλά Congridés, πληθύνονται πράγματι όλες θάλασσες των τροπικών περιοχών tempérés
Μέσα σε αυτές θάλασσες, συμπαθεί να βρεί το καταφύγιο μέσα στους υφάλους και épaves, και αυτοί μέχρι βάθη των 3.000 το K. Κρύβω, αναπηδά στις λείες του χωρίς προειδοποιώντας. Όπως άλλοι, μην συμπαθώντας μόλις και μετά βίας το φωτισμό, προτιμά τη νύχτα να τραφεί. Εάν σας φθάνει να πιάσει ενός, faites πολύ προσοχή στο σαγόνι του που είναι ένα redoutable όπλο.
Στην περίοδο της αναπαραγωγής, το μουγγρί μεταναστεύει προς περιοχές τοποθετημένες πιο σ ευρύ. Η σεξουαλική ωριμότητα του μουγγριού επεμβαίνει ανάμεσα σε τα 5 και 15 τα έτη με έναν σημαντικό φυσικό μετασχηματισμό που πηγαίνει μέχρι έναν εκφυλισμό του σκελετού του και της οδοντοφυΐας του. Μετέπειτα frai, τα ενήλικα μουγγριά πεθαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου